icon kt seblh bloglist


harini eyla nak buat tutorial ( baca kat atas ) . ramai yang buat permintaan .
sorry ye baru harini eylaa buat tutorial . eyla agak sibuk dengan buku .
esok nk exam PKSR ,,tgh bosn2 nieyh s0o eyla buat la tuto untuk korang semua .
sebelum tu, tutorial ni untuk pengguna Template Designer okey?? s0o sorry :(
classic template eyla tak ingat code. maaf ye korang . ini je yang eyla mampu tolong.
Jom start ok korang ;))

1. mula-mula pergi setting untuk bloglist korang then korang unclick butang icon.


tekan untuk membesar !
2. lepas tu, pergi Dashboard=>Design=>edit HTML=>tick expand widget templates.
3. tekan CTRL+F then cari code kat bawah ni ok .

]]></b:skin>
4. da jumpa ? ok good . then, copy code kat bawah ni dekat atas code ]]></b:skin> k.

.sidebar ul li {background:url("URL GAMBAR") no-repeat 2px .25em;margin:0;padding:0 0 3px 16px;margin-bottom:2px;text-indent:7px;line-height:1.3em;}
5. then, preview kalau jadi save ok dear . simple je . ada pape masalah bgtau kat komen.
6. kalau nak cari gambar cute2 pergi photobucket atau glitter-graphics ok .


selamat mencuba !

p/s: untuk pengguna template designer sahaja :D



hye korank!! dh tg0k kne komen (WAJEB) !!

0 orank yg membebel =):

/

TenTanG Sy S3nGaL

My photo
bandar sery alm 1, JOHOR, Malaysia
aq suke dye...sgt2... dn x kn penah ley pule kn dye... smpai biler2... walaupon aq dh x de pepe dgn dye...

Lawa x?? Gmb0 kt Bwh Nieyh?? =>

shoutbox...


ShoutMix chat widget
hye,, sume bnde nie hak milik CIK EYLAH s0o jgn nk pndai2 copy yerk??