Icon Favicon

harini eylaa nak buat tutorial favicon . apa tu favicon eylaa ?
favicon tu gambar dekat tab yang dulunya lambang Blogger tapi
ditukar dengan gambar pilihan kita sendiri . hana tau ramai blogger yang
dah buat tutorial ni . lagipun eyla buat ni sebab sjer2 nk ilank kn rse bowink...

1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>Tick expand widget template .

2. tekan CTRL+F , search code dekat bawah ni ok :)

</head>
3. dah jumpa dah ? ok good . then copy code kat bawah ni .
<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/> 
<link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>
    paste kan dekat atas code </head> tu ok :)

4. lepas tu preview , kalau jadi save jela terus :)




ok, kat sini eyla bagi la sikit gambar yang comel lote untuk korang :)

Photobuckethttp://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/manderly/strawberry.gif

Photobuckethttp://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/manderly/redribbon.gif

Photobuckethttp://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/manderly/cupcake.gif

Photobuckethttp://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/manderly/blueribbon.gif

Photobuckethttp://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/manderly/camera.gif

Photobuckethttp://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/creamy%20daisy/a10.png

Photobuckethttp://i561.photobucket.com/albums/ss52/angelicxmelody/creamy%20daisy/a8.png

 http://th221.photobucket.com/albums/dd275/theslumbers/th_favicon.gif

 http://www.softlist.net/images/icons/adsen_favicon_graphic_apps_icon_tools-5804.gif

 http://www.softlist.net/images/icons/food_icon_library_desktop_icons-30690.gif

 http://www.softlist.net/images/icons/professional_icon_set_desktop_icons-12871.gif

http://www.softlist.net/images/icons/my_love_3d_screensaver_desktop_screen_savers__other-10712.gif
rsenye dh byk eyla bgy nie,, after follow this tuto pleaze leave ur comment yax!!
kalau korang tak suka gambar yang hana bagi ni, cari la dekat Glitter-Graphics atau Photobucket ok . selamat mencuba ;)



hye korank!! dh tg0k kne komen (WAJEB) !!

0 orank yg membebel =):

/

TenTanG Sy S3nGaL

My photo
bandar sery alm 1, JOHOR, Malaysia
aq suke dye...sgt2... dn x kn penah ley pule kn dye... smpai biler2... walaupon aq dh x de pepe dgn dye...

Lawa x?? Gmb0 kt Bwh Nieyh?? =>

shoutbox...


ShoutMix chat widget
hye,, sume bnde nie hak milik CIK EYLAH s0o jgn nk pndai2 copy yerk??