tukar font dkt p0st title n side bar

salam and hello peeps ! harini sya buat tutorial font title entry and sidebar.
antara request yang sya dapat, ramai yg mintak buat tuto tukar font.
sya pernah try dekat blog sya dulu and jadi tapi sya buat kejap je .
sebab sya tak suka . sya lagi suka yang sekarang ni . hehe .
jom kita start ok dearest .

1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>tick expand widget template.
2. Tekan CTRL+F search code kat bawah ni ok .

h2 {
3. code tu untuk sidebar tau korang . emm . bila dah jumpa, korang tengok
    anak-anak code h2 tu, nanti korang akan nampak code ni .
 font: $(widget.title.font); 
4. then, korang gantikan code kat atas ni dengan code yang ni ok .
font-family:NAMA FONT; 
5. untuk post title pulak ,korang search code kat bawah ni .
h3.post-title { 
6. dah jumpa , korang tengok anak2 code si h3 ni , nanti korang nmpk code ni tau.
font: $(post.title.font); 
7. korang ganti code kat atas ni dengan code yang sya bagi tadi tau .
    dia main ganti-ganti je .

dah siap ! yang nama font tu, korang gantikan dengan font yang korang nak.
kalau tak silap, kena guna font yang korang ada dalam komputer (microsoft korg) ala yg tulisan2 tuh. anddddddddd mcm biasa tutorial sya try dekat template designer . so, kepada korang yang guna classic template, code h2 and h3 tu ada jugak cme laim sikit je.cuba ekk .
jangan givup . any problem, comment k . sya try tolong :D

hye korank!! dh tg0k kne komen (WAJEB) !!

0 orank yg membebel =):

/

TenTanG Sy S3nGaL

My photo
bandar sery alm 1, JOHOR, Malaysia
aq suke dye...sgt2... dn x kn penah ley pule kn dye... smpai biler2... walaupon aq dh x de pepe dgn dye...

Lawa x?? Gmb0 kt Bwh Nieyh?? =>

shoutbox...


ShoutMix chat widget
hye,, sume bnde nie hak milik CIK EYLAH s0o jgn nk pndai2 copy yerk??