Buat Background+ Boder kt title Side Bar

assalamualaikum . . . 

harini , aku dilanda demam ye . tp Alhamdulillah . dah kebah cket demam ni .
so , pade korg yang demam , makanla ubat n minom air bbyk . 
ok , disebabkan demam aku da kebah , aku watla tuto utk korg . *poyo*
tadi aku baru je try wat background+border kat blog aku n jadi lak tu .

da lme aku nak buat , tapi baru hari ni sempat . hee .

mula-mula . korang pegi DASHBOARD -> DESIGN -> EDIT HTML .
then , korang back up dulu template korg . tick EXPAND WIDGET TEMPLATES .

after that , korang tekan CTRL+F n cari code ni /* Headings .
bila da jumpe , korang tengok kat bawah cket ade codecolor:$sidebarcolor;
then paste code ni kad bawah code color:$sidebarcolor;



border: 3px solid #FF6699;
background:url(' URL background korang ') 


tengok gambar kat bawah ni kalau tak paham .


kalau korang nak tuka colour border tu , korang pergi sini .
korang cari je background kat photobucket.com .
then , bile da paste sume , korang preview dulu . 
kalau jadi , then korang save la template korang .
kalau tak jadi , bagitau aku k .
kla guys , thats all fer today . bye guys !

hye korank!! dh tg0k kne komen (WAJEB) !!

0 orank yg membebel =):

/

TenTanG Sy S3nGaL

My photo
bandar sery alm 1, JOHOR, Malaysia
aq suke dye...sgt2... dn x kn penah ley pule kn dye... smpai biler2... walaupon aq dh x de pepe dgn dye...

Lawa x?? Gmb0 kt Bwh Nieyh?? =>

shoutbox...


ShoutMix chat widget
hye,, sume bnde nie hak milik CIK EYLAH s0o jgn nk pndai2 copy yerk??