background colour on hover

 -b0osan,, asyik men Conditi0n Zer0o jer,, bek wt tut0 arn??-

Holla! Ni hao ma? rindu at korank sume!!!


Eh, dah lamakan aku tak buat tutor? Hayya manyak busy oh.Moreover, buat apa nak buat tutor kalau tutor tuh dah sedia ada dekat blog orang lain kan?So then, harinih nak buat tutor yang tak semua bloggers buat tutor nih. Ada tuh memehlahhh ,, tapi tak ramai ada bt0l arn???


Actually, originally code dia eyla jumpa dekat sini. Then, eyla try main main dengan code tuh so then it is works! hoyeahhhh :Dhehehehe,, kl0 korank sume nk jgk made ur own tut0,, try2 nk play nun c0de HTML tuh okey??


Try gerakkan your cursor dekat mana mana link dekat dalam blog Kak tyra. Haa tuh lah background colour on hover. Let's start!


First, Ctrl+F and search code nih
a:hover {
Copy code di bawah nih and pastekan selepas a:hover tadi
background: #000000;
border-radius:4px; }
#000000 : Code colour, boleh tukar dekat sini.
4px : Lengkungan background tu. Tak kisah lah berapa px korang nak letak. Lagi besar px dia, lagi lengkung lah background tuh.

Done? Click SAVE TEMPLATE!

hye korank!! dh tg0k kne komen (WAJEB) !!

0 orank yg membebel =):

/

TenTanG Sy S3nGaL

My photo
bandar sery alm 1, JOHOR, Malaysia
aq suke dye...sgt2... dn x kn penah ley pule kn dye... smpai biler2... walaupon aq dh x de pepe dgn dye...

Lawa x?? Gmb0 kt Bwh Nieyh?? =>

shoutbox...


ShoutMix chat widget
hye,, sume bnde nie hak milik CIK EYLAH s0o jgn nk pndai2 copy yerk??