border sekeliling blog

Tutorial ni paling banyak direquest oleh blogger2 . eyla pun suka tengok border tu .
nampak cantik je . hekhek . senang je tutorial ni . amek masa beberapa minit je .
tapi macam biasa la . tutorial ni untuk yang guna template designer and template
yang sama dengan eyla . sebab eyla buat tutorial guna template ni . so kalau
tak jadi, paham-paham la ye sygs . jangan marah eyla pulak . eyla buat tuto
untuk pengguna template designer sebab kebanyakan blogger buat tuto untuk
pengguna classic template so kecian untuk diorang yang guna template designer
tak dapat nak edit blog santek-santek . hee . ehhh . banyak bebel eyla ni .
jom start bebeh !!!

1. Dashboard->Design->Edit HTML->Tick Expand Widget Templates .
2. Tekan CTRL+F ,search code yang eyla bagi kat bawah ni ok .



.content-inner 
3. Bila dah jumpa, copy code kat bawah ni, then paste dekat BAWAH dia.


border: 3px solid #000000;
4. kal0 korg x jumper code .content-inner tuh korg search code nie


 .main-outer 
5. yg wrne mrah tuh korg ley tukar nan wrne fevet k0rg kt sini >> TEKAN << 


eyla bagi dua code . code yang content tu untuk template mcm eyla ni . lagi satu
code main tu untuk template picture window . dua-dua ni drpd template designer :)
so, kalau tak jadi try lagi ok sebab eyla buat sekali terus jadi . hee. kalau tak jadi
jugak , bagitau la . mana yang eyla bole tolong eyla tolong :)


hye korank!! dh tg0k kne komen (WAJEB) !!

0 orank yg membebel =):

/

TenTanG Sy S3nGaL

My photo
bandar sery alm 1, JOHOR, Malaysia
aq suke dye...sgt2... dn x kn penah ley pule kn dye... smpai biler2... walaupon aq dh x de pepe dgn dye...

Lawa x?? Gmb0 kt Bwh Nieyh?? =>

shoutbox...


ShoutMix chat widget
hye,, sume bnde nie hak milik CIK EYLAH s0o jgn nk pndai2 copy yerk??