How to Remove Malaware From Blog

Hey,
Assalamualaikum. Tahu tak malware tuh ape? Malware tuh sejenis virus yg ada pada blog kita *macam gambar diatas. For sure, korang nak buang malware tuh dari blog korang right? First, korang kena check sama ada blog korang ada malware ke tak. Pergi link nih kalau nak tahu. >
http://www.unmaskparasites.com/
After that, nty dia ada satu kotak. Korang letak link blog korang dekat situ, tak perlu letak http://. Then, click CHECK!


Kalau dia ada tulis this page seems to be <clean> means, blog korang takde virus. Kalau dia tulis selain daripad ayat tadi means blog korang ada virus! So mcm mane nak buang malware tuh? Let's go!


1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates
2. Press CTRL+F serentak and search
nikbir
atau,
ripway
atau,
mommypinky85
3. Kalau tak jumpa, Untick Expand Widget Templates.
4. Nanti, korang nampak link malware. Contohlah dekat edit HTML korang ada malware nikbir. Link nikbir tuh macam nih > *nih contoh link nikbir, bukan contoh link ripway atau mommypinky85 harap maklum :) 
http://nikbir09.ws/jeritanblog/c saturn.js
5. Korang dikehendaki untuk delete link tersebut.
6. Then, click Save Template. 
7. Pergi usha blog korang, ada lagi tak malware tuh? Takde? Congrats ^^



Jangan luper koment yerk??? 



hye korank!! dh tg0k kne komen (WAJEB) !!

0 orank yg membebel =):

/

TenTanG Sy S3nGaL

My photo
bandar sery alm 1, JOHOR, Malaysia
aq suke dye...sgt2... dn x kn penah ley pule kn dye... smpai biler2... walaupon aq dh x de pepe dgn dye...

Lawa x?? Gmb0 kt Bwh Nieyh?? =>

shoutbox...


ShoutMix chat widget
hye,, sume bnde nie hak milik CIK EYLAH s0o jgn nk pndai2 copy yerk??