backgr0und kt p0st title

Salam , 
Hari ini ,Lyssa nak ajar korunk buad "Background Post Title"
haha. nak blaja tak ? okey!!eylaa ajarkan oke?

Oke, nak blaja kan ?
Meh cini :)

  1. Log in --> Design --> Edit Html
  2. (Tekan Ctrl+F) Search .post h3 { kalau tak de , cari ini  h3.post-title {
  3. Kalau tak jadi kod dua2 yg kat atas niyh... korang boleh paste kod di bawah ini kat bawah h4 }
  4.  Copy and paste code ni di bawah .post h3 { ataupun dibawah h4 }

    border:0px dashed #cc99cc; 

    text-align: center;

    margin:.5em 0 .5em;

    padding:0 0 4px;

    font-size:140%;

    font-weight:normal;

    line-height:1.2em;

    background:url(URL BACKGROUND);

    color:$titlecolor;

    }



4. Bagi sesiapa yang mencari kod ini >>  h3.post-title {

Korang paste kod ini di bawah kod yang korang carikan tu ok ?:)




border: 3px solid #C0C0C0; 
background: url(URL BACKGROUND); 


  • Yang eyla tulis tulisan warna merah tu en , korunk gantikan dengan URL background yang korang suka.

4. Preview dulu . !
5. Then,Save template! :)



hye korank!! dh tg0k kne komen (WAJEB) !!

0 orank yg membebel =):

/

TenTanG Sy S3nGaL

My photo
bandar sery alm 1, JOHOR, Malaysia
aq suke dye...sgt2... dn x kn penah ley pule kn dye... smpai biler2... walaupon aq dh x de pepe dgn dye...

Lawa x?? Gmb0 kt Bwh Nieyh?? =>

shoutbox...


ShoutMix chat widget
hye,, sume bnde nie hak milik CIK EYLAH s0o jgn nk pndai2 copy yerk??